Молочний суп з галушками - оригінальний покроковий рецепт

На одну порцію нам знадобиться:

  • Молоко середньої жирності - 600мл
  • Яйце - 1шт.
  • Борошно пшеничне - 0,7 склянки
  • Сіль - 0.5 чайної ложки
  • Цукор-1 чайна ложка
  • масло - 50грам
  • Миска для замішування тіста.
  • Лопатка
  • Каструля для приготування галушок

Чим відрізняються галушки в різних кухнях світу?

Можна довго і розумно міркувати на тему, в якому столітті і в якій країні придумали перші галушки, але відомо, що у багатьох народів вже за довго до сьогоднішнього дня існувало таке блюдо. Звучить воно, звичайно, в різних країнах під різними іменами, але суть і рецептура його практично не зрада. В основному складі в рецептах кухонь різних країн, завжди були закладені найбуденніші і повсякденні продукти такі як: борошно, молоко, яйця та масло.

Звичайно, в кожній кухні світу є свої нюанси, але база для тіста і основа приготування у всіх однакова. У кавказької кухні галушки це - галнаш. У тісто для галнаш крім основних продуктів додається зелень. До галнаш подається м'ясо і соуси з часником, серйозне блюдо, для щільного обіду. В італійських клецках - ньоккі обов'язковий елемент - це сир, натертий в тісто. А ще є польські картопляні галушки-кнедлики і наші рідні галушки.

Картопляно-грибні кнедлики

Навіть в Африці роблять галушки під назвою канн кенва. Приготування канн - це ритуал, в якому беруть участь всі одноплемінники. Галушки готуються і подаються, як в супи на молоці або м'ясних бульйонах, так і як друге блюдо, під різними соусами і всілякими заправками. Галушки роблять з пшеничного та кукурудзяного борошна. Азіатські галушки, згідно з рецептом, роблять з додаванням крохмалю. Виходячи з усього цього, будемо вважати галушки космополитным блюдом, яке поза часів і народів.

Якщо розглядати користь даного страви, то в ньому присутній великий складу вітамінів групи В, а також калій, кальцій і залізо. Так, що пропоную переконатися в свіжості потрібних нам продуктів і приступити до готування. Як кажуть, будемо поєднувати приємне з корисним.

Покрокове приготування молочного супу

Бо як, процес приготування галушок досить швидкий, і всі дії будуть проходити одночасно, потрібно заздалегідь підготувати всі необхідні для молочного супу з галушками інгредієнти та інвентар.

Ставимо каструлю з 500 мл молока на плиту, даємо закипіти, і злегка зменшуємо вогонь.

Доводимо молоко до кипіння

  1. У період закипання молока, в мисці ретельно розтираємо жовток 1 яйця, 100 мл теплого молока.
  2. Додаємо заздалегідь розтоплене вершкове масло, все змішуємо до однорідної, кремоподібної маси.
  3. Всипаємо невеликими частинами просіяне борошно. Просіваючи борошно, ми наповнюємо її киснем, що робить тісто більш легким і ніжніше.
  4. Додаємо сіль і цукор.
  5. В останню чергу вводимо збитий білок 1 яйця.
  6. Тісто по консистенції має бути густіше сметани. Ретельно вимішуємо.

Наше тісто для галушок готово.

Тісто для галушок

Чайною ложечкою з тіста формуємо невеликі грудочки і опускаємо в кипляче молоко. Ця дія вимагає невеликої вправності, але процедура не складна. При необхідності ложечку можна змочувати у холодній воді. Після закипання, галушки варяться протягом 7-10 хвилин.

Молочний суп

Якщо тісто було рідким, після того, як вони спливуть , вони вже готові до вживання. Перед вимиканням в каструлю можна додати вершкове масло, або в період варіння галушок, влити в молоко 50 мл жирних вершків. Молоко можна підсолити або додати цукор за смаком.

Суп-десерт

Для отримання десертної страви, в тісто можна додати солодкий сир. Як правило, такі галушки, йдуть на ура у дітвори. Дуже незвичайне, ніжне і вишукане сполучення смаку, дає добавка в тісто кокосової стружки і ванілі. Якщо додати какао і цукор, то можна отримати шоколадні галушки.

Солодкі галушки

Для галушок з начинкою, в тісто потрібно додати більше борошна і замісити густе тісто. Для начинки використовуються всілякі свіжі або консервовані ягоди і фрукти. Галушки смачні і корисні для дорослих і дітей, будь-то на сніданок чи на вечерю.

Для будь-якої господині приготувати таку страву буде в задоволення, завдяки простоті і мінімуму витраченого часу і елементарного набору продуктів, присутнього на кожній кухні.

Милим мамам на замітку: це чудова можливість влаштувати майстер - клас юним кулінарам. Найпростіше блюдо з необмеженими смаковими можливостями. Різні добавки в тісто, прикрасять галушки.

Для будь-якої дитини буде в радість, самостійно перетворити яким-небудь топінгом, або звичайним малиновим варенням свою порцію галушок, і зробити це блюдо святковим. А так само це, позитивні емоції від спільного проведення часу, відмінний досвід і придбання навичок у приготуванні смачної їжі.

Загрузка...