Рецепт низькокалорійного супу-пюре з селери

Суп пюре з селери є одним з найбільш поширених дієтичних супів. Його приготування займе приблизно 30 хвилин. В різних країнах його подають в дієтичних кафе і ресторанах. Змінюється тільки склад, незмінним залишається сам селера.

Корисний овочевий суп

Завдяки його неймовірно ефективним властивостями, ця рослина є незамінним в будь-якій дієті. Особливість селери в тому, що він не калорійний, і на його переробку організм людини витрачає велику кількість енергії, що сприяє спалюванню жирів.

Причому в кулінарії, в основному, для приготування крем супу із селери використовується в більшості рецептах корінь, він нагадує по консистенції варену картоплю, тільки сильно ароматизований. А ось зеленню цього дивного рослини в основному прикрашають страви або використовують у салатах.

Користь селери досить велика: у ньому міститься велика кількість мікроелементів і вітамінів, які допомагають впоратися з багатьма захворюваннями. Докорінно містяться мікроелементи, які сприяють поліпшенню пам'яті, підсилюють розумову і фізичну активність, володіє унікальною властивістю знімати запалення, перешкоджає ожирінню.

Селера

Селера покращує водно-сольовий обмін, що важливо для літніх людей, так як він перешкоджає виникненню такого захворювання, як ревматизм, прибирає запалення і сечову кислоту, які є першими причинами виникнення захворювання.

Селера є сильним сечогінним рослиною, завдяки його вживання в їжу знижується ризик виникнення каменів у нирках. Крім того, цю пряність прописують тим, у кого низький гемоглобін, так як селера є кровотворних, тобто організм збагачується залізом, яке міститься в гемоглобіні.

Готуємо легкий дієтичний суп з кореня селери

Для приготування супу пюре з селери кореневого вам знадобляться:

Кореневої селера

  • корінь селери середнього розміру 1 штука
  • 3-4 картоплини
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 100 гр вершкового масла
  • 1.5 - 2 літри бульйону
  • 2 зубчики часнику
  • 100 грам вершків
  • зелень
  • спеції

Приготування супу пюре з селери, а точніше з його кореня займе близько 30 хвилин.

  1. Цибулю і моркву дрібно нарізати і покласти обсмажувати на сковороду.
  2. Як тільки овочі стануть трохи м'якше додати дрібно нарізаний часник.
  3. Корінь селери очистити і нарізати дрібними кубиками, додати до овочів на сковороду.
  4. Картоплю очистити, порізати і додати на сковорідку до овочів. Все добре перемішати і додати бульйон. Накрити кришкою і дати проваритися протягом 5-7 хвилин.
  5. Потім отриману масу збити блендером і вилити в каструлю.
  6. Як тільки суп пюре закипить додати вершки, варити, помішуючи протягом 3-4 хвилин.

Суп з кореня селери

Перед тим як подавати до столу крем суп з селери можна прикрасити тертим вареним яйцем і дрібно нарубаною зеленню. В якості напою можна подати охолоджений імбирний чай. Ефект після такого обіду буде просто приголомшливим. Відновляться життєві сили, приплив енергії допоможе впоратися з будь-якими труднощами.

Варіант №2. Готуємо з стебел.

Для супу пюре з стебел селери необхідні наступні продукти:

Селера

  • 4-5 стебел селери
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 150 грам вершків
  • 20 гр вершкового масла
  • літр бульйону
  • зубочек часнику
  • яйце
  • зелень
  • спеції

Приготування супу пюре з зелені займе 20-25 хвилин.

  1. Цибулю, моркву і селеру нарізати.
  2. На сковороду викласти вершкове масло, в ньому спочатку обсмажити цибулю, додати селеру і в кінці засмажки викласти моркву.
  3. В каструлю з бульйоном викласти засмажку і варити приблизно протягом 10 хвилин. Потім все збити блендером.
  4. Поставити уварювати ще на 5 хвилин
  5. В цей час сире яйце добре збити і акуратно влити в суп пюре постійно помішуючи варити до готовності
  6. Як тільки яйце звариться в суп влити вершки довести до кипіння висипати приправи і сіль.
  7. Вимкнути і залишити настоюватися протягом 10 хвилин.

Такий суп подають з грінками з білого хліба і додають трохи зерен гірчиці або насіння льону. Суп пюре з селери можна готувати як влітку, так і взимку. Корінь селери прекрасно зберігається протягом усього року. Єдиною умовою є те, що його необхідно тримати в темному прохолодному місці.

Овочевий крем-суп

Завдяки всім властивостям цієї приправи, насичувати свій організм можна в будь-який час року. Особливо гарний суп пюре навесні. Саме в цей час організму потрібні вітаміни для підтримки сил і для підготовки до літа.

Для тих, хто дотримується певної дієти, такий суп можна вживати щодня або чергувати його з коктейлями з соку селери.

Загрузка...