Омлет з грибами: рецепти омлету і яєчня з грибами

Що може бути простіше яєчні-глазуньи? Омлет з грибами. Але все ж для певної категорії населення це блюдо – вершина кулінарного мистецтва. Спробуємо розвінчати оману.

Страви з яєць споконвічно вважаються вершиною кулінарного майстерності холостяків. Юні господині відточують кухарські таланти на приготуванні яєчні. Що може бути тривиальнее простого зажареного яйця? Мабуть, тільки бутерброд з ковбасою. Хоча все ж існують маленькі хитрощі і тонкощі в приготуванні простого перекусу. Навіть при дворі імператорів і королів шеф-кухаря, готуючи прості страви з яєць, примудрялися протягом місяця жодного разу не повторювати одне і те ж блюдо. Чому ж сучасна людина гірше французьких майстрів? Руки на місці, не вистачає тільки знань в області кухарського мистецтва.

Омлет з грибами відноситься до розряду страв, які готуються за дуже малий відрізок часу, що володіють величезним енергетичним зарядом і мають надзвичайно ніжний смак, текстуру, аромат. Справжні господині, особливо вранці, можуть з закритими очима приготувати цей ситний сніданок. Холостяки і люди, обділені кулінарним талантом, не завжди здатні впоратися навіть з варінням пельменів, не кажучи вже про прованскую яєчню. Спеціально для «чайників на кухні» розкривається секрет рецепта омлету з грибами. Залишається лише запам'ятати, виконати, з'їсти власноруч приготований шедевр.

Рівень перший і найпростіший

Отже, щоб приготувати омлет з грибами, слід взяти упаковку найпростіших грибів шампіньйонів; кілька дрібних, а значить, солодких, головок ріпчастої білого лука. Природно, не забути про головних героїв – самі яйця. Взяти 75 г вершкового масла, кілька столових ложок його рослинного побратима. Спеції, зелень, красива тарілка – на випадок вдалого приготування. Готуємо покроково:

Увага!

Гриби – це відмінний низькокалорійний продукт для схуднення. Але якщо не виходить скинути зайві кілограми, то є перевірений засіб зробити це швидко і легко!!!

Секрет схуднення від Ольги Бузової...

Грибний омлет з помідорами

  • порізані печериці покласти на розпечену суху сковороду, випарувати зайву вологу: вона тільки зіпсує смак майбутнього омлету;
  • після придбання грибами золотистого відтінку обсмажити їх на вершковому маслі з сіллю, перцем, кмином;
  • яйця розбити в глибоку миску, посолити, влити трохи молока, додати столову ложку сметани або майонезу, перемішати;
  • до отриманої масі приєднати столову ложку борошна, соду на кінці ложки, ножа або виделки, – словом, того, що буде під рукою;
  • до жарящимся грибів покласти тонко нарізаний цибулю, довести суміш до золотистого кольору;
  • акуратно влити яєчну масу, краї злегка розворушити виделкою, накрити кришкою, зменшити вогонь, томити до повного підняття омлету;
  • швидко викласти на блюдо, присипати петрушкою, кропом, їсти, поки не охололо.

Омлет з печерицями – найпростіший варіант, однак і тут є свої нюанси:

  1. Рідина повинна повністю випаруватися.
  2. Різати гриби необхідно тонкими смужками: так вони швидше просмажаться;
  3. Солити потрібно на початку готування.
  4. Щоб омлет з печерицями вийшов смачним, до них рекомендують додати цибулю, обсмажений окремо.
  5. Гриби слід обсмажувати на вершковому маслі, так збережуться грибний смак і аромат.

З спецій краще класти сушений кріп, запашний перець, смачну сіль з добавками, кмин, чебрець, мускатний горіх. Головне, не переборщити з прянощами, інакше східні аромати переб'ють грибний смак і запах лісу.

Омлет з печерицями

другий Рівень

Якщо не виходить приготування пишного омлету, як варіант сніданку підійде яєчня з печерицями і помідорами:

  • гриби випаровуються від рідини, обсмажують на вершковому маслі до золотистого кольору;
  • окремо на іншій сковороді смажать до загустіння скибочки свіжих томатів, до них додається цибуля. Підсумком повинна вийти густа томатна паста;
  • до овочевої заправці викласти гриби, тримати на сильному вогні деякий час, присипати спеціями, сухою зеленню для аромату;
  • покласти в готовий соус шматочки вершкового масла, розбити кілька яєць, накрити кришкою, смажити 5 – 7 хвилин.

Омлет з помідорами і грибами готується точно так само, єдина відмінність в консистенції яєць. Духовий варіант цієї страви сподобається любителям здорової їжі, так як тут використовується мінімум жирів. Гриби висушуються в духовій шафі, потім деякий час гасяться у сметані зі спеціями, купуючи ніжний вершковий смак. Помідори з цибулею смажать на олії до пюреобразного стану, потім заправки змішуються. Готується густа яєчна маса зі сметаною або вершками. Глибоку форму змастити і присипати жменькою панірувальних сухарів, змішати овочеву заправу з яєчним соусом. Акуратно залити в приготовлену посуд, відправити тушкуватися 15 хвилин на слабкий вогонь. Омлет з печерицями подати гарячим з ложечкою сметани зверху.

УВАГА! Таємний рецепт для схуднення розкритий! Ольга Бузова розкрила секрет схуднення зірок шоу-бізнесу! Жир з живота зникає на очах. Потрібно всього лише перед сном... Читайте далі -->

Смачний грибний омлет

Рівень шеф-кухаря

Елементарні знання отримані, секрети та нюанси враховані, а значить, слід навчитися готувати більш складні варіації яєчних страв. Омлет з грибами і птицею:

  • шматочки курячого філе замаринувати в легкому соус з майонезу, лимона, гірчиці. Смажити на сильному вогні до повної готовності;
  • білі гриби злегка підрум'янити, потім згасити в ніжному вершковому соусі (половина склянки вершків, сметани з вершковим маслом);
  • з'єднати отримані соуси. Зняти з плити, остудити, подрібнити блендером до середньої консистенції (шматочки грибів з курочкою повинні відчуватися у страві);
  • яйця збити зі сметаною, додати кілька чайних ложок борошна, соду. Влити основну заправку, перемішати, підготувати форму, присипану сухарями. Наповнити отриманою масою посуд для випікання, зверху накрити листом фольги, відправити в духову шафу.

Омлет з грибами відмінно поєднується з сиром. Рецепт такого сніданку стане в нагоді спортсменам і людям, які ведуть активний спосіб життя:

  • гриби смажаться 15 – 17 хвилин, набувають темно-жовтий колір, що символізує їх повну готовність, потім заливаються молоком, накриваються кришкою, тушкують до загусання маси;
  • готовий продукт рясно присипається прянощами;
  • цибуля, морква і тонко нарізаний солодкий перець смажаться до повної готовності;
  • овочеві заправки змішуються, до них додається твердий сорт сиру, натертий на крупній тертці. Блюдо знімається з вогню, стоїть під кришкою деякий час, поки готується яєчна маса;
  • яйця збиваються з майонезом, вершками або сметаною в пишну масу. Борошно можна ігнорувати, а от про соду не варто забувати: маленька крапелька зробить блюдо пишним, красивим, пружним. Якщо перестаратися, омлет придбає синій відтінок, тому слід триматися певних пропорцій;
  • залити грибний соус, поставити на слабкий вогонь під кришкою. За пару хвилин до закінчення готування присипати тертим сиром. Подавати гарячим.

Слід запам'ятати секрет смачної яєчні:

  1. Лісові гриби придбають неповторний смак, якщо будуть погашені в курячому бульйоні, вершках, молоці.
  2. Сир слід вибирати твердих сортів: при смаженні м'які сорти швидко плавляться, втрачаючи свої якості.
  3. Борошно можна взагалі виключити з рецепту: ситна основна піджарка зможе утримати форму омлету.
  4. Лісові гриби воліють рослинне масло на відміну від печериць.

Яєчня з грибами – це ситний, корисний, здоровий сніданок, обід, полуденок. Простота, швидкість у приготуванні, роблять омлет фаворитом серед інших ранкових страв. Крім того, енергетичний запас, що міститься в яєчні, забезпечить бадьорості на тривалий час.

Загрузка...