Рецепт приготування тосканського томатного супу з квасолею

Продукти для приготування тосканського супу з квасолею

  • Тосканська суміш бобів і злаків - 350 г
  • Картопля - 2 шт.
  • Морква - 2 шт.
  • Цибуля-порей - 1 шт.
  • Селера - 1 шт.
  • Часник - 1 шт.
  • Помідори свіжі - 2 шт.
  • Зелень - чебрець, шавлія, розмарин, лавровий лист
  • Масло оливкове - 3 стіл. ложки
  • Сіль, перець - за смаком

Цей суп є особою тосканської кухні. Адже тосканці дуже люблять квасоля. І за це жителі інших частин Італії називають тосканців «Пожирачами квасолі». Тосканці додають квасолю в багато страви, завдяки чому вони виходить дуже поживними та смачними.

Тосканський суп

Просто і доступно - ось головна риса тосканської кухні. Таким і є тосканський суп з квасолею: простим і доступним. Класичний тосканський суп готується без м'яса і тому він дуже легкий, але в той же час ситний. Ситність йому надають бобові. Ця страва добре їсти взимку, в холодну і дощову погоду. Суп по-тосканськи зігріє і наповнить організм енергією.

Що таке тосканська суміш?

Рецептів тосканського супу дуже багато. Основою кожного з них є тосканська суміш, що складається з сочевиці, жовтого гороху, дрібної білої квасолі, маша і перловки. Її можна купити не тільки в Італії. Але не хвилюйтеся - якщо ви не знайшли готову суміш, то її з легкістю можна приготувати і вдома. Для цього потрібно змішати всі інгредієнти в рівних частках.

Тосканська суміш

Ця суміш дарує тосканському супу безліч корисних властивостей:

- Квасоля містить всі речовини, необхідні для повноцінного життя людини. - Маш благотворно впливає на інтелект. Він допомагає при астмі та артриті. - Перлова крупа містить дуже багато вітамінів і поживних речовин. Вона має протизапальну, пом'якшувальну і обволікаючим дією. - Горох - джерело білка. - Сочевиця містить залізо та фолієву кислоту і дуже добре підвищує імунітет.

Тосканський суп з квасолею буде дуже корисний дітям і літнім людям.

Етапи приготування тосканського супу

  1. З вечора, залити тосканську суміш холодною водою. Залишити у воді на всю ніч.
  2. Морква, цибуля-порей, часник, селеру почистити і дрібно нарізати на кубики. Смажити на оливковій олії до готовності. Лук повинен стати прозорим. Пересмажувати не можна.
  3. З тосканської суміші злити воду.
  4. У каструлю покласти тосканську суміш і смажені овочі. Залити водою і додати сіль. Поставити на вогонь.
  5. Помідори обдати окропом. Шкірку зняти.
  6. Помідори нарізати на маленькі кубики і додати в каструлю з киплячими овочами.
  7. Варити 30 хвилин.
  8. Картоплю почистити і нарізати середніми кубиками. Додати до супу. Варити ще 20 хвилин.
  9. Нарізати зелень. Зелень покласти в суп і варити ще 10 хвилин. Поперчити за смаком.

Тосканський суп з квасолею готовий.

Тосканський суп з квасолею

Подати його можна з домашніми грінками. Грінки для такого супу треба робити зі свіжого білого хліба. Хліб нарізати великими шматками і підсмажити на оливковій олії. Гренку покласти на дно тарілки, а потім налити гарячий суп. Деякі поціновувачі супу по-тосканськи вважають, що його треба подавати з сиром Пармезан. Сир натерти на крупній тертці і посипати ним гарячий суп.

Тосканський суп з квасолею можна готувати в мультиварці-скороварці. Тоді час приготування супу скоротиться з 1 години 30 хвилин. Це більш зручно, та й користі в супі, приготовленому в мультиварці, буде більше. Суп в цьому випадку готуємо також як зазвичай, тільки час варіння скорочуємо втричі. Тобто замість 30 хвилин варимо 10 хвилин (пункт 7 в рецепті), а замість 20 хвилин варимо 7 хвилин (пункт 8 в рецепті).

Скільки господинь - стільки і рецептів

Не менш смачний і інший варіант цього супу - тосканський томатний суп. Він готується з більшої кількості помідорів (збільште його в 2 рази), які додаються до тосканської суміші. Принцип приготування аналогічний приготування тосканського супу з квасолею, однак, у цієї страви смак томатів виражений дуже яскраво.

Тосканський томатний суп

Інша варіація супу по-тосканськи пропонує додати в рецептуру копчені італійські ковбаски. Замінити в Росії їх можна мисливськими ковбасками. Ковбаски ріжуть на кружечки і додають в суп в самому кінці приготування разом із зеленню.

Рецептів тосканського супу стільки ж, скільки і господинь. Одні кладуть у страву замість ковбасок підсмажений фарш, який разом з червоним болгарським перцем, обсмажують на оливковій олії. Інші додають в суп жирні вершки. А деякі готують його з грибами. Гриби для цього потрібно посмажити на оливковій олії і покласти в суп разом з картоплею. Є й такі, хто кладе в суп в капусту. Тосканчкий суп - це, мабуть, найпростіше і водночас незвичайна страва Тосканії.

Загрузка...