Запечені яблука

Запечені яблукаУ нашій родині найбільш велика любителька яблук, це моя дружина. Я теж їх люблю, але десни не дозволяють мені їсти яблука сирими. По цьому, коли у нас в будинку з'являється багато яблук чи ми готуємо просту шарлотку, яку любить вся родина, або робимо печені яблука. В яких я люблю не тільки самі яблука, але і різноманітні начинки, роблять запечені яблука дуже різноманітним десертом.

Інгредієнти для запечених яблук:

яблука

курага

цукор по одній чайній ложці на одне яблуко

кориця

вершкове масло

Приготування запечених яблук:

Для початку я розповім про своє улюбленому рецепті, потім розглянемо, як можна урізноманітнити.

яблука для запікання яблуко без серцевини для запікання

Яблука ретельно помити. З допомогою ножа вирізати серцевину, потім з допомогою чайної ложки витягнути все насіння з яблука. Але, потрібно постаратися не прорізати яблуко наскрізь, щоб не витікав сік з начинки.

курага для запікання яблук курага кориця цукор начинка для запечених яблук

Для начинки запечених яблук я найчастіше беру курагу (вона майже завжди є вдома). Курагу помити і нарізати на невеликі шматочки. До нарізаною куразі додати корицю і цукор, з розрахунку одна чайна ложка з гіркою на одне яблуко.

начинка для запечених яблук яблука перед запіканням

Ретельно перемішати начинку яблук. І власне начинити всі яблука, отриманою начинкою. Яблука з начинкою, викласти на деко і налити туди пів склянки гарячої води. Зверху на начинку можна покласти маленький шматочок вершкового масла. З вершковим маслом начинка печених яблук виходить ніжна (цей варіант більше подобається моїй дружині), без вершкового масла начинка запечених яблук більше нагадує карамель (так люблю я).

Лист з яблуками поставити в духовку розігріту до 180 градусів Цельсія. Час випічки від 20 до 50 хвилин, в залежності від сорту і розміру яблук. Готові яблука зменшаться і можуть полопати. Духовку можна спокійно відкривати, щоб перевірити готовність яблук, нічого їм від цього не трапиться.

Начинки для запечених яблук:

Наведена начинка, звичайно не єдиний спосіб начинити яблука для запікання. Дуже смачно печені яблука виходять з різними горіхами, ягодами і медом. Я рекомендую експериментувати і пробувати різні варіанти. Але одне можу сказати точно, що кориця, дає просто чарівний аромат запечених яблук.

Готові яблука, я люблю їсти в якості десерту, гарячими, відразу після запікання. Смачного!

Загрузка...