Курячий шашлик

Курячий шашлик

Нещодавно я був гостем на одній дачі, де є відмінний стаціонарний мангал. Я не міг не скористатися цією нагодою і приготував там кілька страв, в найближчому майбутньому побачите результат моїх праць. Почнемо з шашлику з курки, який я вже готував в духовці. Тепер у мене з'явилася можливість зробити для Вас на справжніх вугіллі.

Інгредієнти для курячого шашлику:

замаринувати курку одним з перерахованих способів (у мене маринад з часником)

хороший мангал

березові дрова (найбільше люблю їх)

шампури

Приготування курячого шашлику:

маринад для шашлику з курки з часником березові дрова горять в мангалі

Заздалегідь замаринувати філе куряче. Я розраховую десь 125 гр. філе на один шашлик. Час маринування від 2-х годин до доби. В мангалі розвести вогонь і покласти березові дрова, можна взяти будь-які інші за Вашим бажанням, прогорати до вугілля.

шматочки курячого філе на шампурах готові вугілля для смаження шашлику

Поки дрова прогорають мариновані шматочки курячої грудки нанизати на шампури. Нанизувати м'ясо не щільно, але і не на великі відстані між шматочками. Акуратно розподілити м'ясо по шампуру рукою, злегка здавлюючи шматочки. Дивимося на вугілля. Коли повністю зникне вогонь в мангалі, а вугілля побіліють – це найкращий час для смаження шашлику.

шашлик з курки на мангалі шашлик з курки смажиться на мангалі

Викласти шампури на мангал щільно один до одного. Смажити до тих пір, поки вони не почнуть скворчать. Це буде знаком того, що їх пора перевертати. Загальний час смаження шашлику з курки від 7-ми до 15 хвилин. Тобто через 7 хвилин його вже можна пробувати, відрізавши маленький шматочок.

На природі краще всього подавати курячий шашлик зі свіжими овочами. Смачного!

Загрузка...