Омлет

омлет з смаженою картоплею

Я навчився готувати омлет десь в 8-9 років. Це був мій перший рецепт, який я приготував за рецептом, взятому з журналу. Було це так. Одного разу влітку, ми з братом розглядали дитячі журнали, по-моєму «Веселі картинки». Раніше ми не вміли читати, і тільки розмальовували їх. А в цей раз дійшло до змісту. І в одному з журналів був рецепт з картинками. Так було визначено страва, яку я готував на наступний ранок.

Інгредієнти:

яйця курячі 2 шт.

молоко коров'яче 30-50 мл

сіль поварена

олія рослинна

Приготування омлету:

розбити яйця в посуд додати до яєць молока змішати яйця з молоком Власне до рецепту. Розбиваємо яйця в зручну ємність (каструлю, миску, тарілку), додаємо молока, відразу солимо (посолити потрібно саме відразу, до смаження або випікання). І ретельно перемішуємо. Перемішувати можна виделкою або міксером. Лучі спробувати обидва способи, тому що в підсумку смак трохи різний. Виливаємо отриману суміш на гарячу сковорідку з рослинним маслом. обсмажити омлет з одного боку Спочатку обсмажуємо з одного боку. обсмажити омлет з другої сторони Потім ділимо омлет на чотири частини і перевертаємо. Можна просто смажити під кришкою до готовності і не перевертати. А можна запекти в духовці (я так не роблю, бо ч то довго). Разом на приготування йде 3-4 хвилини.

Рекомендую поекспериментувати з співвідношенням молока і яєць. Тобто спробувати налити побільше або поменше молока. Виходять дуже різні смаки. Залишиться тільки вибрати, який Вам найбільше сподобався.

Подавати омлет можна як самостійно блюдо наприклад зі смачним кетчупом з помідорів, рецепт якого теж є на сайті. Також можна сервірувати з різними гарнірами. Смачного!

Загрузка...