Шарлотка з яблуками

Сьогодні моє улюблене! Я розповім смачний і простий рецепт шарлотки з яблуками.

Шарлотка з яблуками

Чому улюблене!? Та тому що мені взагалі подобається будь-яка випічка, а якщо додати в неї яблука, то це просто свято якесь!!! Це чарівний аромат, який розноситься по всій квартирі. І звичайно смак запеченого яблука з цукром. Готувати таке можна круглий рік. Сьогодні буде практично класичний рецепт шарлотки. Ще більш простий варіант, читайте і дивіться тут: /receipt/prostaya-sharlotka/.

Як приготувати шарлотку з яблуками – відео рецепт:

Інгредієнти:

Інгредієнти для шарлотки з яблуками

500 р. яблук

два яйця

180-200 р. масла

стакан цукру для тіста

пів склянки цукру для начинки

200 г. сметани

дві склянки борошна, це десь 300 р.

чайна ложка соди (не гасити)

Підбір форми для випічки шарлотки з яблуками:

Перш ніж перейти до рецепту хочеться трохи розповісти про виборі форми для випічки.

Перше, інгредієнти, які я навів, розраховані на форму діаметром 26 сантиметрів. Для форми 24 см, можна готувати тесту в два рази менше. При такій кількості тіста час випічки буде довше, а шарлотка вийде дуже висока. Але, на смак це не впливає.

Суть цього виду випічки така, що йдуть знизу яблука, а зверху вони заливаються тестом. Якщо взяти роз'ємну форму, як у мене. То є ризик, що яблука дадуть багато соку і він буде витікати. А потім горіти. Щоб цього не сталося, варто підставити знизу деко. На ньому вийде досить смачна карамель.

Можна взяти щось типу сковороди. Раніше Я так і робив. Але, з неї незручно витягувати готову страву.

Кращий варіант – гнучка форма, зараз багато різних варіантів. Вона і утримає сік. І витягувати готову шарлотку з яблуками буде зручно. Всі приступаємо!

Рецепт приготування шарлотки з яблуками:

фото 01

Яйця з цукром помістити в чашу для збивання.

фото 02

Збивати до утворення густої піни. Я просто роблю десять хвилин.

фото 03

До збитим яйцям додати частину борошна (десь половину). Сметану і соду.

фото 04

Перемішати на маленькій швидкості міксера. На це достатньо буквально 30 секунд.

фото 05

Вершкове масло потрібно попередньо розтопити і трохи остудити. Додати його в тісто. І висипати борошно.

фото 06

Ще раз перемішати на маленькій швидкості. На цьому тісто для шарлотки готово. Як бачите, все дуже просто.

фото 07

Яблука добре помити. Нарізати на шматочки.

фото 08

Додати до яблук половину склянки цукру. Добре перемішати.

фото 09

Форму для випічки вистелити фольгою, якщо роз'ємна. Добре змастити вершковим маслом.

фото 10

На дно форми викласти яблука з цукром. При бажанні, можна ще додати цукор – це справа смаку.

фото 11

Зверху залити яблука тестом. фото 12 Випікати в духовці, розігрітій до 180 градусів Цельсія протягом 40-50 хвилин. Щоб перевірити готовність, проколоти дерев'яною зубочисткою у кількох місцях.

фото 13

Подивіться, яка апетитна і смачна шарлотка з яблуками у нас вийшла. Це блюдо можна подавати в будь-який час дня. Смачного!

Загрузка...