Французька сирний суп на курячому бульйоні - пальчики оближеш

Інгредієнти для цього сирного супу по-французьки:

  • Курячий бульйон - 1 склянку
  • Вершки 20 % жирності - 0,5 склянки
  • Картопля - 2 штуки середнього розміру
  • Цибуля - 1 штука
  • Сур Едам або Гауда - 100 г
  • Свіжа петрушка
  • Сіль і перець за смаком
  • Багет для приготування сухарів

впродовж століть Франція славиться своїми сирними стравами

Французька кухня дуже улюблена гурмани всього світу. В ній не мало справжніх кулінарних шедеврів. Перлиною цієї кухні є французький сирний суп. Сир у Франції додається в багато супи. Але не всі вони є сирними так, як сир у них додається одним невеликим шматочком. Такі супи називаються супами з сиром. Сир не є в цих супах головним інгредієнтом, він всього лише відтіняє смак інших продуктів.

Французький сирний суп

Справжній сирний суп по-французьки - це страва де сир виступає сольної скрипкою. Суп має яскраво виражений сирний смак і колір. Сир в супі повністю розчиняється під час приготування. Всі інші компоненти просто доповнюють смак сирного супу. Ідеальна пропорція для приготування супу: 100 гр сиру на 1 літр бульйону.

Якщо в суп кинути твердий сир одним шматком, то він просто розшарується. Твердий сир для приготування ароматного супу потрібно натерти на дуже дрібній тертці. І в момент додавання в каструлю, бульйон потрібно постійно помішувати. Так вийде однорідна емульсія. Це і буде основою супу.

Французький сирний суп

Можна поступити і по-іншому: для приготування супу взяти плавлений сирок. Він вже точно не розшарується і не згорнеться. Плавлений сир вже пройшов термічну обробку. Його теж потрібно натерти на тертці, попередньо заморозивши. Не варто брати для приготування такого супу плавлені сирки низької якості: так звані «сирні продукти». В них справжнього сиру дуже мало. Всі інші складники таких сирних продуктів зіпсують смак цього шедевра.

Легкий супчик з вишуканим смаком

Покроковий рецепт приготування:

  1. Очистити цибулину і картоплю.
  2. Овочі покласти в каструлю або невеликий сотейник.
  3. Заливши їх курячим бульйоном, поставити на вогонь.
  4. Коли овочі почнуть закипати, вогонь зменшити. Посолити за смаком.
  5. На слабкому вогні овочі зварити.
  6. Зварені овочі вийняти з бульйону і пюрировать блендером.
  7. Готове пюре повернути в каструлю з бульйоном. Поставити на вогонь, довести до кипіння.
  8. Вершки додати в каструлю з супом і варити далі.
  9. Сир натерти на тертці. Додати в киплячий суп. Помішуючи до повного розчинення сиру в супі. Вимкнути вогонь. Сирний суп по-французьки готовий.
  10. Багет нарізати великими кубиками. Кубики підсушити на сухій сковороді без масла.
  11. Подавати суп, посипавши його сухариками з багета і петрушкою.

Такий суп можна готувати не тільки з сиром Гауда, але і з будь-яким іншим сиром. Блюдо придбає смак того сиру який додається в процесі приготування. Можна навіть класти в нього кілька видів сирів, досягаючи цим більш яскравого і несподіваного смаку. Варто поекспериментувати з різними сирами і знайти саме той смак, який буде дарувати радість і задоволення для шлунка і для душі.

Сир

Не менш знаменитий і рецепт французького сирного супу з куркою. До складу продуктів для приготування необхідно додати курячу грудку 200 гр. До початку приготування овочів, грудку зварити протягом 10 хвилин. Далі готувати як в класичному рецепті. Грудку треба пюрировать разом з овочами. Від додавання грудки сирний суп по-французьки стає більш ситним і густим. Такий суп буде чудовим харчуванням для хворої людини.

Сирний суп

При приготуванні сирних супів не обов'язково використовувати блендер. Овочі до варіння потрібно просто дуже дрібно порізати. Цибулю в цьому випадку підсмажується на вершковому маслі і додається в бульйон, коли звариться картопля. Багато цінителі супу додають в рецептуру сирного супу по-французьки смажені гриби. Для цього краще брати печериці. Гриби ріжуть маленькими кубиками і підсмажують на вершковому маслі.

Дуже цікавий рецепт французького сирного супу з пивом. Пиво потрібно додати в бульйон, коли овочі зваряться. І потім варити його не менше 2 годин. За цей час алкоголь випарується, і суп не буде гірчити. В цьому супі обов'язково цибуля обсмажується разом з селерою і морквою.

Суп з сиру обов'язково потрібно їсти гарячим. Не варто варити його про запас, як люблять господині. При довгому зберіганні суп втрачає свій смак і аромат. Та й при повторному нагріванні він втрачає свої смакові якості.

Загрузка...