Простий рецепт - як приготувати сирний суп з ковбасою

Інгредієнти:

  • Філе куряче або будь-яке інше м'ясо - 500 гр.
  • Плавлений сирок - 400 гр.
  • Ковбаса - 150 г
  • Рис - 100 гр.
  • Картоплю -4 шт.
  • Морква маленька - 1 шт.
  • Цибулина - 1 шт.
  • Спеції, зелень

Так уже повелося в російській кухні, що раз на добу перша страва має бути в раціоні. І знову, з тієї ж традиції, в основному, ми готуємо борщ і суп, з яким іноді експериментуємо, додаючи різні крупи.

А як часто господиня пригощає своїх рідних сирним супом? На наш погляд, це дуже ситне блюдо з незрівнянним вершковим смаків. Якщо урізноманітнити продуктову корзину для супу, то постійно буде виходити нове оригінальне блюдо.

Якщо ви зацікавилися, як готувати сирний суп, пропонуємо кілька варіантів, щоб обіднє меню не було нудним.

Сирний суп з куркою

Почнемо з приготування сирного супу з ковбасою і куркою. Якщо курка вже приїлася, замініть її іншим м'ясом, яке любить ваша сім'я. Просто курка швидко вариться, що важливо в процесі приготування їжі.

Сирний суп з куркою

  1. Ставимо варитися м'ясо. Якщо ви будите використовувати філе, то його можна покласти цілим шматком, а нарізати порційно коли звариться. Отже, заливаємо наше м'ясо водою, (інгредієнти розраховані на 2,5 літрову каструльку) і ставимо варитися. Через 15-20 хвилин можна буде посолити.
  2. Коли м'ясо буде готове, додайте рис. Якщо ви попередньо не нарізали, то перед тим як кидати рис, вийміть м'ясо з бульйону.
  3. Минуло 5 хвилин - кидаємо картоплю, порізану кубиками.
  4. Дрібно нарізати цибулю з морквою і відправити до картоплі.
  5. Поки овочі варяться, поріжте вже остигле м'ясо і поверніть його в бульйон разом з нарізаною кубиками ковбасою.
  6. Завершальним етапом відправляємо в каструлю сир. Ідеальним варіантом буде плавлений сирок, який продається в баночках, з високим відсотком жирності. Він дуже ніжний і швидко розчиняється. Але, якщо ви купіть звичайний плавлений сирок, смак супу не зіпсується, тільки попередньо потріть його на тертці.
  7. Як тільки сир повністю розчинитися, суп можна вважати готовим.

Цей варіант сирного супу з ковбасою вийшов досить дієтичним, так як ми не засмажували овочі, а відразу відправляли варитися. Якщо хочете, щоб суп вийшов пожирніше - зробіть засмажку.

Смачний сирний суп з мисливськими ковбасками

Цей сирний суп жартома можна назвати студентським. Готувати ми його будемо з ковбасою.

  • Мисливські ковбаски - 4-5 шт.
  • Бульйон курячий - 2 літра
  • Цибуля, морква - 1 шт.
  • Плавлений сир (м'який) - 400 гр.

Сирний суп з мисливськими ковбасками

Етапи приготування:

  1. підготовлений бульйон закидаємо нарізану картоплю і ставимо варитися.
  2. Пасеруємо цибулю. Додаємо до нього моркву і ковбаски, порізані соломкою.
  3. Додаємо обсмажені овочі з ковбасою в бульйон.
  4. Як завжди, в останню чергу, додаємо сир і розмішуємо, поки він не розчиниться.

Доповнити смак супу сирного супу з ковбасою можна часниковими грінками. Замість мисливських сосисок можна взяти будь-яку копчену ковбасу. Навіть варена ковбаса теж підійде, тільки перед тим, як будете додавати в суп, обсмажте її окремо до хрусткої скоринки.

Обід для коханих чоловіків

Трохи незвичайний рецепт сирного супу з ковбасою і беконом, який особливо порадує чоловіків. До його складу входить пиво. В результаті того, що алкоголь в процесі варіння випарується, у нас все-таки вийде сирний суп, а не пунш.

Пиво краще брати світле, в ньому менше гіркоти і не такий яскраво виражений смак, як у темного.

  • Сир твердий - 200 гр.
  • Бекон - 2-3 скибочки
  • Ковбаса - 150 г
  • Бульйон курячий - ½ склянки
  • Борошно - 1 ст. л.
  • Вершки (жирне молоко) - 0,5 л.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Пиво світле - 0,25-0,3 л
  • Мускатний горіх (якщо любите), перець, сіль - за смаком

Сирний суп з беконом і пивом

Покрокове приготування страви

  1. Бекон і ковбасу дрібно режим і вытапливаем на повільному вогні. Готові шкварки витягуємо і ненадовго відкладаємо.
  2. У жир, що залишився від бекону, додаємо вершкове масло.
  3. На цій суміші жирів пасеруємо цибулю, одночасно підсипаючи борошно.
  4. Як тільки побачите, що борошно починає змінювати колір, можна вливати бульйон. Якщо ви не любите цибулю в супі, візьміть на цьому етапі приготування блендер і подрібніть його.
  5. Як тільки бульйон знову закипить, вливаємо вершки або молоко. З вершками потрібно бути напоготові. При бурхливому кипінні їх структура може зруйнуватися, і зовнішній вигляд супу буде бажати кращого. Якщо не хочете ризикувати, то краще додайте молоко.
  6. Тим часом, натертий сир вже чекає своєї черги. Закидаємо його в бульйон і помішуємо, поки він повністю не розчинитися. Якщо раптом сир, замість того, щоб розчинитися, перетворився в пластівці, значить, якість обраного сиру було не з кращих.
  7. найвідповідальніший момент - вливаємо пиво. Додаємо сіль, спеції і варимо ще 5-7 хвилин.

Залишилося розлити суп з сиром і ковбасою по тарілках, викласти в кожну приготовані шкварки і рясно прикрасити всю цю вкуснотищу зеленню.

Загрузка...