Млинці на дріжджах

Млинці на дріжджах

Я не можу, не відзначиться під час масниці черговими млинцями. При цьому дріжджові млинці, можна назвати саме справжніми чи правильними млинцями. А їх більш прості родичі, які завоювали велику популярність у читачів сайту, тонкі млинці на молоці і млинці з дірочками на кефірі прийнято називати млинці. У подібних тонкощах я знався на початку 90-х років на зорі своєї юності, як біологічної, так і кулінарній. Сьогодні я радий розповісти Вам дуже простий рецепт млинців на дріжджах.

Інгредієнти для млинців на дріжджах:

близько 500 мл. молока (можна замінити кефіром, іншими кисломолочними продуктами і навіть водою)

два склянки борошна

пів пачки сухих дріжджів або 15-20 гр. пресованих

дві столові ложки цукру

одна чайна ложка солі

два яйця

3-4 столових ложки рослинного або вершкового масла (за смаком)

сире свиняче сало або рослинне масло для смаження

Приготування млинців на дріжджах:

сухі дріжджі молоко і борошно на опару для млинців рідке тісто на опару для млинців

За аналогією з дріжджовим тістом, млинці на дріжджах ставляться на опарі. Молоко потрібно підігріти до 30-35 градусів Цельсія. Додати до молока борошно, столову ложку цукру і сухі дріжджі. Пресовані дріжджі потрібно попередньо змішати з теплим молоком і цукром і дати їм трохи піднятися. Добре перемішати інгредієнти і поставити опару в тепле місце підніматися десь на 30-40 хвилин.

опару для млинців піднялася здоба для млинців на дріжджах

Коли опара добре підніметься її можна трохи полити, щоб млинці вийшли смачніше. Таким чином, потрібно насипати солі, долити олії (вершкове масло попередньо розтопити і остудити), вбити пару яєць і додати ще трохи цукру.

перемішування тіста для млинців тісто для дріжджових млинців

Ретельно перемішати тісто, краще це робити міксером, щоб розбилися всі дрібні грудки борошна. Вийшло рідке дріжджове тісто на млинці.

жарка млинці на дріжджах жарка млинці на дріжджах з другої сторони

Нагріваємо сковороду, змащуємо її салом. Далі робимо це при необхідності. Наливаємо тісто на сковороду. Активно нахиляючи сковороду під різними кутами, даємо тісту розтектися, тим самим формуємо блін. Смажимо млинці з двох сторін.

Перший млинець потрібно обов'язково спробувати!!! Якщо тісто здалося занадто густим або рідким потрібно додати теплого молока (можна замінити водою) або борошна відповідно. При необхідності посолити, додати цукор, рослинна олія – за смаком. Якщо що-то додавали ще раз ретельно перемішати тісто і знову спробувати спекти млинець і його смак. І так до отримання млинців бажаного смаку.

Готові млинці складаємо на тарілку гіркою. Смачного!

Загрузка...