Перевірений рецепт рибного супу з сьомгою

Суп з сьомги вважається одним із самих смачних рибних страв. Для приготування цієї страви нам знадобиться:

Рибний суп

  • Кілька скибочок свіжої риби.
  • Цибулина середніх розмірів.
  • Пара морквин.
  • Картопля (5-6 штук середніх розмірів).
  • Чорний перець.
  • Вода.
  • Сіль і спеції за смаком.
  • Лавровий лист.
  • Зелена цибуля.

Що ви знаєте про сьомзі?

Сьомга - різновид лосося, який живе в Балтійському морі, тому спочатку дане блюдо пішло з Фінляндії. Суп з сьомги являє собою аналог звичайної юшки, однак має ніжний смак і не терпить гострих спецій. Тому порівнювати з подібними стравами цей суп не можна. Головним інгредієнтом є сьомга. Близько половини ваги в рибі займає жир. Також слід пам'ятати, що в сьомзі міститься велика кількість білка, який при поєднанні певних інгредієнтів, може збільшитися, за рахунок чого суп з сьомги прирівнюється до висококалорійних страв.

Стейк сьомги

Слід пам'ятати, що у риб, вирощених на фермах калорійність менше, ніж у риб, які мешкали в природному середовищі. М'ясо з сьомги наповнене корисними компонентами амега-3. Дані компоненти корисні для нормального функціонування внутрішніх органів. На відміну від звичайного білого м'ясо, даний продукт містить жирні кислоти, які зміцнюють стінки судин. Це дуже корисно для кровообігу організму, а також для судин головного мозку. У медицині ця м'ясо допомагає поліпшенню обміну речовин, запобігає виникненню інфаркту міокарда і нормалізує роботу печінки і нирок. Тому рибний суп з сьомги використовується у багатьох оздоровчих закладах.

Готуємо смачний суп

Як приготувати суп з сьомги? Для початку необхідно обробити рибу. У цій справі не можна перестаратися. Найкраще рибу розділити на чотири складові. Хвіст, плавники і голову відразу ж необхідно відокремити, а решту випатрати. Для супу підійде вирізане з загальної маси філе, а для більшого навару, лягає голова, від якої попередньо відокремлюються зябра. Рецепт супу з сьомги досить простий і стандартний. Необхідно налити в каструлю воду і покласти готові частини риби у воду.

Варимо бульйон

Для наваристого бульйону, сьомгу необхідно варити близько 30-35 хвилин, а протягом цього часу прибирати пінку з поверхні води. Потім необхідно нарізати маленькими кубиками моркву. Морква додається в суп тільки після видалення непотрібних частин риби з бульйону. Для кращої фільтрації суп можна процідити через марлю. Потім потрібно порізати дрібними кубиками картоплю і цибулину. Дані інгредієнти додаються в суп з сьомги через 10 хвилин після додавання морквини.

Слід пам'ятати, що необхідно варити на середньому вогні. Картопля вариться близько 30 хвилин, вона повинна розваритися в супі і придбати якусь подобу каші. Далі лягають шматки риби. Після додавання основних компонентів слід додати сіль за смаком, лавровий лист, спеції і перець. Зелена цибуля додається після 5 хвилин кипіння. Далі вимикаємо газ і даємо супу з сьомги настоятися 20 хвилин. У висновку можна заздалегідь розлити суп по тарілках і прикрасити.

Суп готовий

Для прикраси супу з сьомги можна використовувати будь-яку зелень, а також молочні продукти. Стандартним варіантом є додавання чайної ложки сметани в середину налитого супу і прикраса невеликим пучком зелені зверху. Деякі гурмани волію додавати половину вареного яйця в тарілку. Також сметану і яйця можна додавати окремо.

Рибний суп з додаванням вершків

У багатьох елітних ресторанах суп подається разом з приправою каррі і з окремою тарілкою екзотичної зелені. Так само великою популярністю на заході користується суп з сьомги з вершками. Для даного рецепту існує певний спосіб подачі бульйону, який попередньо вариться разом з вершками. Суп з сьомгою і вершками вважається елітним і користується великою популярністю. Також широко поширений вершковий суп. Тут спосіб приготування кардинально відрізняється від стандартного методу.

Вершковий суп з червоною рибою

В якості основи бульйону використовується 500 мілілітрів вершків, які вирують разом з шматочками риби. Даний бульйон заправляється окремим овочевим соусом. Приємний запах і ніжний смак - головні особливості вершкового супу з сьомгою. Справжні цінителі смаку перед варінням бульйону воліють промаринувати м'ясо разом зі спеціями, а потім вже приступати до основного приготування. Дана процедура надає супу гостроту, однак зберігає пікантний аромат.

Суп з сьомги чудово підійде в якості основного блюда на будь-якому застіллі і, безсумнівно, стане головним прикраса святкового столу.

Загрузка...