Млинці на сметані

Млинці на сметані

Я трохи лукавлю в назві рецепта. Приготувати млинці тільки на сметані не вийде. Вірніше вийдуть відмінні пшеничні оладки, а не млинці. Однак згаданий кисломолочний продукт я буду використовувати. Перш ніж братися за рецепт, який піде нижче, я настійно рекомендую освоїти приготування тонких млинців на молоці. Бо точної рецептури я не дам, а лише передам філософію страви. А консистенцію тіста потрібно буде «ловити» самостійно. Однак рецепт досить простий і має повне право розміщуватися на цьому сайті.

Інгредієнти для млинців на сметані:

200-250 гр. сметани

2 склянки молока або кефіру

два яйця

чайна ложка соди

3 столових ложки рослинного масла в тісто

сіль

цукор

борошно до необхідної консистенції

сало для змащування сковороди

Приготування млинців на сметані:

Для початку торкнемося рідини, яка йде в цьому рецепті. Молоко і кефір можна частково або повністю замінити водою. Їх можна брати в більшій кількості. Також я спеціально не пишу про кількості борошна. Ось і знадобиться досвід смаження млинців. Адже сметана має лише одну назву, а по суті, вона у всіх різна.

сметана для млинців замішування млинцевого тесту

У ємність для змішування тіста додаємо всю сметану. А потім інші інгредієнти: молоко, яйця, соду, цукор, сіль, рослинне масло і частину борошна. Ретельно все перемішуємо.

тісто на млинці сало для смаження млинців

Виходить тісто для млинців. Розігріваємо сковороду на сильному вогні. Змащуємо Салом сковороду для смаження.

жарка млинця жарка млинця з другої сторони

Виливаємо близько одного ополоника тесту на сковороду. І нахиляючи сковороду, даємо тісту розтектися. В рецепті, на який я посилався вище, я показую, як це робити на відео. Смажимо млинці з двох сторін.

Особливість млинців на сметані в тому, що їх потрібно добре прожарювати з першої сторони, інакше його не перевернути.

Перший млинець пробуємо. За смаком додаємо в тісто сіль, цукор, борошно або воду. Після внесення змін знову пробуємо результат.

Млинці, замішані на сметані за смаком, кольором і консистенцією значно відрізняються від своїх побратимів на молоці або кефірі. Тим самим дозволяють внести істотний різноманітність в млинцеве меню. При цьому, це відмінний спосіб вапна накопичилися в холодильнику молочні продукти: сметану, молоко і кефір. Смачного!

Загрузка...