Млинці з куркою та рисом

Скоро масляна, тому я вирішив заздалегідь опублікувати цей рецепт, щоб мої читачі встигли його прочитати і зберегти у свою скарбничку. Млинці виходять ніжними і дуже тонкими, але при цьому не рвуться і легко знімаються зі сковороди. Начинка з рису і курячого філе – ситна і проста в приготуванні. Для більшого аромату додати свіжу зелень, наприклад, кріп або кинзу.

млинці з м'ясом та рисом

Такі млинці відмінно підійдуть на сніданок або для обіду на роботі. Можна приготувати їх заздалегідь і при необхідності розігрівати на плиті або в мікрохвильовій печі.

Інгредієнти: Для млинців: молоко пастеризоване 750 мл пшеничне борошно 1,5 склянки об'ємом 250 мл яйця курячі 3 шт. цукор 1 ст. л. сіль щіпка рослинна олія 3 ст. л. Для начинки: куряче філе 500-600 г цибуля ріпчаста 1-2 головки рис довгозернистий 100 г вершкове масло 30 г сіль за смаком чорний мелений перець 0,5 ч. л. прованські трави 0,5 ч. л. соняшникова олія 2 ст. л. Кількість порцій: 4Время приготування: 60 хвилин інгредієнти для млинців Калорійність рецепту "Млинці з куркою та рисом" на 100 г

  • Калорійність 210 ккал
  • Білки 10 грам
  • Жири 7 грам
  • Вуглеводи 19 грам

Страва досить калорійне, тому воно не підходить для тих, хто дотримується суворої дієти. А ось для цінителів здорового помірного харчування - цілком піде. Все-таки курка - м'ясо нежирне. Якщо виходити з модної дієти "2000 калорій в день", то один маленький млинець вранці або в обід фігурі не перешкода. Скоротити кількість калорій в рецепті без втрати смаку не бачу можливості. Так що, будемо як французи - їсти смачно, але малими порціями.

Рецепт приготування
  • Крок 1: Готуємо начинку

    Рис промиємо під проточною водою, пересипавши його у велике сито. Высыплем його в каструлю, заллємо великою кількістю холодної води. Проваримо крупу 15-20 хвилин після закипання води, щоб вона повністю зварилася і стала м'якою. З готового рису зіллємо воду і остудимо його при кімнатній температурі.

    Курячу грудку помиємо, обріжемо шкірку і виріжемо каркас. Філе зачистимо від плівок, поріжемо на шматочки, щоб потім подрібнити їх у блендері. Потім зробимо з м'яса однорідний фарш. Якщо немає блендера, можна скористатися м'ясорубкою.

    подрібнюємо м'ясо

    Лук очистимо, поріжемо дрібним кубиком. Нагріємо сковороду з соняшниковою олією. Высыплем в нього порізані овочі.

    нарізаємо лук

    Помішуючи цибулю лопаткою, обсмажимо його до м'якості.

    обсмажуємо цибулю

    Додамо подрібнене м'ясо. Посолимо і посиплемо начинку приправами.

    додаємо м'ясо

    Постійно помішуючи і розбиваючи утворилися грудочки, обсмажимо фарш з цибулею до готовності.

    смажимо начинку

    Далі всиплемо на сковороду готовий рис. Додамо до нього вершкове масло. Перемішаємо і прогреем інгредієнти разом на повільному вогні кілька хвилин.

    додаємо рис і олія

    При необхідності додамо в начинку трохи солі або приправ. Готову суміш остудимо.

  • Крок 2: Готуємо тісто

    В піалі три яйця взобьем з цукром і сіллю.

    збиваємо яйця

    Міксер тут не потрібен, достатньо трохи збити все міксером. Тепер увіллємо 250 мл молока. Перемішати інгредієнти.

    додаємо частину молока

    Всиплемо просіяне борошно, з'єднаємо всі інгредієнти за допомогою віночка.

    додаємо борошно

    Повинна вийти густа суміш без грудочок.

    перемішуємо тісто

    Потім увіллємо молоко, що залишилося. Знову перемішати.

    вливаємо молоко

    Останнім додамо соняшникову олію. Воно зробить млинці еластичними, і вони не будуть прилипати до сковороди і рватися.

    додаємо рослинне масло

    Готове тісто залишимо на 15 хвилин, щоб воно відпочило.

  • Крок 3: Смажимо млинці і начиняє їх куркою з рисом

    Раскалим антипригарну сковороду. Змастимо її олією з допомогою силіконової пензлика. Наллємо трохи тіста. Обертаючи сковороду, розподілимо його по всій поверхні.

    наливаємо тісто

    Обсмажимо млинець з двох сторін до золотистого кольору.

    смажимо млинці

    Таким чином приготуємо всі млинці, у мене вийшло 25 штук.

    готові млинці

    На кожен млинець викладемо 1,5-2 столових ложки начинки. Загорнемо виріб у вигляді конвертика.

    викладаємо начинку

  • Крок 4: Подача

    Наші млинці з рисом і куркою можна додатково обсмажити до хрусткої скоринки на сковорідці – буде ще смачніше. Подавати будемо зі сметаною, прикрасивши зеленню.

    млинці з м'ясом

    Смачного!

    млинці з рисом і м'ясом

Загрузка...