Млинці з картоплі на кефірі

З сирої тертої картоплі можна приготувати не тільки смачні деруни, але і ніжні млинці. Виходить смачно, ситно і оригінально. Під час обсмажування намагайтеся формувати їх тонкими, так як завдяки кефіру і соді вони добре піднімаються і виходять пишними, як оладки.

картопляні млинці на кефірі Інгредієнти: картопля 500 г пшеничне борошно 3 ст. л. куряче яйце 1 шт. кефір жирністю 2,5% 250 мл соняшникова олія 100 мл сіль за смаком мелений коріандр 0,25 ч. л. чорний перець 0,25 ч. л. сода 0,5 ч. л. яблучний або кухонна уксус1 ст. л. Кількість порцій: 4Время приготування: 25 хвилин інгредієнти для млинців Калорійність рецепту "Картопляні млинці на кефірі" на 100 г

  • Калорійність 223.25 ккал
  • Білки 4.98 грам
  • Жири 12.9 грам
  • Вуглеводи 22.9 грам

Не забувайте щоразу змащувати сковороду маслом, щоб вироби вийшли рум'яними і не прилипали до поверхні сковороди.

Рецепт приготування
  • Крок 1: Трьом картопля

    Помиємо і почистимо від шкірки бульби картоплі. Подрібнимо їх на дрібній тертці. Процідимо отриману суміш і зіллємо зайву рідину, вона нам не знадобиться. Будемо робити все швидко, щоб овочі не потемніли.

    трьом картопля

  • Крок 2: Додаємо інші інгредієнти

    Увіллємо до тертим овочів кефір середньої жирності. Він зробить млинці пишними і ніжними. Перемішаємо компоненти ложкою.

    додаємо кефір

    Уб'ємо в отриману суміш одне яйце. Воно допоможе зв'язати між собою інгредієнти, щоб вироби тримали форму і не рвалися під час того, як ми будемо їх перевертати при обсмажуванні. Беріть дрібне яйце, щоб тісто не було дуже рідким.

    додаємо яйце

    Соду погасимо оцтом. Я використовував яблучний, але підійде і кухонна девятипроцентный. Додамо в тісто гашену соду для пишноти, всиплемо сіль і спеції для гостроти і аромату.

    додаємо соду і перець

    Ще раз перемішавши все, всиплемо в тісто просіяне пшеничне борошно, бажано вищого сорту.

    додаємо борошно

    З'єднаємо її з рідкими компонентами, щоб вийшло густе тісто, за консистенцією нагадує сметану. При необхідності кількість борошна можна збільшити (в залежності від її клейковини і сорти овочів).

    перемішуємо тісто

  • Крок 3: Смажимо овочеві млинці

    Наллємо на сковороду трохи олії. Коли воно нагріється, викладемо на сковороду дві ложки тіста і круговими рухами розмажемо його по поверхні, формуючи круглий млинець. Обсмажимо виріб до золотистого відтінку, потім швидким рухом, допомагаючи собі лопаткою, перевернемо млинець на іншу сторону.

    смажимо млинці

    Так приготуємо всі вироби, у мене вийшло 7 штук. Готові млинці складемо стопкою на плоскому блюді.

  • Крок 4: Подача

    Подавати картопляні млинці будемо зі сметаною, прикрасивши зеленню. Можна зробити соус з додаванням часнику, зелені або подрібнених маринованих огірків.

    готові млинці

    Смачного!

    картопляні млинці

Загрузка...