Млинці на сироватці

Млинці на сироватці з сосисками

Легкий кисломолочний присмак, ніжна текстура, м'якість і гнучкість відрізняють млинці на сироватці — щодо низькокалорійна випічка за запропонованим рецептом відмінно підходить для несолодкої начинки. Свіжі овочі, різноманітна зелень, сосиски і ковбасні вироби, відварна птиця, сир і сирна паста зроблять блюдо завершеним, а обід — ситним.

Інгредієнти: сыворотка300 мл мука100 р яйцо1 шт. соль1/3 ч. л. сахар1 ч. л. рослинна масло20 мл Кількість порцій: 10Время приготування: 50 хвилин 1 Калорійність рецепту "Млинці на сироватці" на 100 г

  • Калорійність 236 ккал
  • Білки 6 грам
  • Жири 9 грам
  • Вуглеводи 32 грам
Рецепт приготування
  • Крок 1: млинцеве тісто Замішуємо

    1. Вбиваємо одне велике або два дрібних курячих яйця в глибоку ємність і першу хвилину інтенсивно збиваємо самостійно — збовтуємо жовток і білок до однорідного стану.

    2

    2. Додаємо цукровий пісок і дещицю солі, які посилять смак тонких млинчиків, не залишать прісність. Швидко працюємо віночком і розчиняємо тверді кристали.

    3

    3. Додаємо борошно, суворо відміряємо необхідний за рецептом вагу. Спочатку збираємо всі компоненти воєдино, замішуємо щільне й густе тісто.

    4

    4. Вливаємо кисломолочну рідина — сироватку. Розводимо до однорідності, видаляємо всі сухі грудки, згустки.

    5

    5. Останнім вводимо рослинна рафінована олія і тут годиться будь-який сорт, але краще — з нейтральним ароматом. Ще раз збиваємо борошняну масу-тісто, витримуємо наступні півгодини перед смаженням, підвищуючи властивості клейковини. Також рідке тісто для млинців на сироватці можна прибрати на ніч у холодильник і приступити до випікання вранці.

    6

  • Крок 2: Випікаємо тонкі млинчики

    1. Півхвилини-хвилину при максимальному вогні розігріваємо сковороду, злегка змащуємо жиром, виливаємо млинцеве тісто, проворачиваем і підсушуємо до скоринки з нижньої сторони — піддягаємо лопаткою і перевертаємо, смажимо секунд 20, знімаємо з плити.

    7

    2. Складемо стопкою, трикутниками або іншим зручним способом.

    8

    3. За бажанням доповнюємо імпровізованої начинкою, згортаємо.

    9

  • Крок 3: Подача

    Подаємо домашні млинці на сироватці теплими або повністю остуженными, замінюємо хліб, булки, калачі та лаваш — Смачного!

    10

Загрузка...