Сьомга в клярі

Сьомга в клярі

Смаження різних продуктів в клярі дозволяє зберегти соковитість після термічної обробки. У разі сьомги, це особливо актуально, адже це дуже ніжна і смачна риба. Сьогодні я розповім рецепт, знаючи який практично кожен початківець кулінар зможе приготувати чудову, тане в роті сьомгу. Більше того, можу Вас запевнити, що не в кожному ресторані можна скуштувати подібне ласощі.

Інгредієнти для сьомги в клярі (на 4-ри персони):

близько 500-600 гр. охолодженого філе сьомги

кляр з двох яєць

рослинна олія для смаження

сіль

перець

лимон (за смаком)

Приготування сьомги в клярі:

філе сьомги маринується філе сьомги

Для подібних рецептів я рекомендую використовувати саме охолоджену рибу. Але якщо вона буде мороженої, нічого страшного. Рибу потрібно порізати на невеликі шматочки. Я ріжу шар уздовж хребта, а потім на шматочки шириною близько 1,5 см. Нарізану рибу злегка посолити, поперчити, при бажанні скропити лимонним соком і додати інші спеції за смаком. Залишити філе маринуватися на 10-15 хвилин. Детальніше зупинюся на лимонному соці. Я не любитель додавати його куди попало. Але він тут буде доречним. Проте в нашій родині думки розійшлися. Жіноча частина сім'ї сказала – «Без лимона смачніше», чоловікам більше подобається з лимоном. Я готую обидва варіанти.

кляр для сьомги сьомга з кляром

Замішуємо тісто. Можна просто скористатися моїм рецептом, при цьому я рекомендую почитати рекомендації читачів в коментарях до рецептом кляру, там є дуже корисні поради. Риба готується дуже швидко, тому щоб не було великої різниці в часі приготування різних шматочків, додаємо кляр прямо до риби.

сьомга маринується в клярі жарка сьомги в клярі

Ретельно перемішуємо сьомгу з кляром. Даємо їй трохи постояти. В цей час нагріваємо сковороду з рослинним маслом на вогні трохи сильніше середнього. Як сковорода нагрілася, смажимо сьомгу в клярі з першого боку до золотистої скоринки.

жарка сьомги в клярі з другої сторони смажена сьомга на серветці

Перевертаємо рибку і смажимо з другої сторони. За допомогою паперової серветки або рушника прибираємо з сьомги в клярі зайве масло.

На гарнір я подавав звичайний салат зі свіжих овочів. Варто відзначити, що така страва гідно святкового столу і його можна підсмажити безпосередньо перед подачею на стіл, якщо попередньо замаринувати рибу і змішати з кляром. Смачного!

Загрузка...