Паста карбонара

Може рік, а може два тому одна з активних читачок сайту попросила мене викласти рецепт пасти карбонара. Я так розумію це пов'язано з великою популярністю страви в столиці нашої країни. І бажанням готувати його вдома. В цілому, в мережі є достатня кількість рецептів з докладним описом процесу, однак у приготуванні цієї пасти використовуються сирі яйця (як і в цілому в Італійської кулінарії). Якщо ресторатори можуть проконтролювати якість яєць і запропонувати своїм відвідувачам безпечний продукт, то у мене завдання набагато складніше. Сайт читають по всьому світу, і я віддаю перевагу розповідати читачам безпечні рецепти. Давайте подивимося, що у мене вийшло у випадку з карбонарой.

Інгредієнти для пасти карбонара (на 4-х осіб):

250 гр. італійської пасти з часом варіння близько 10-ти хвилин (вказано на упаковці)

150-200 гр. бекону, копченої грудинки або копченої курки (за смаком)

три яйця

100 мл. жирних вершків (у мене 35%)

близько 100-150 гр. сиру, в ідеалі Пармезан (Parmigiano Reggiano)

часник (за смаком)

зелень (за смаком) у мене петрушка

сіль

Приготування пасти карбонара:

Інгредієнти для пасти карбонара нарізаний бекон

Я викладаю фотографію з інгредієнтами, бажано їх заздалегідь приготувати – скласти разом, щоб під час приготування нічого не забути. Бекон нарізати, як показано на фото.

тертий сир для пасти карбонара смаження бекону зі спеціями

Сир заздалегідь натерти на дрібній тертці, потім буде ніколи. Звичайно, для отримання Італійського смаку найкраще взяти справжній пармезан. А для додання пасті місцевого колориту, можна використовувати той сир, який Ви зазвичай кладете в макарони з сиром. Бекон обсмажити на середньому вогні до появи золотистої скоринки. Додати до нього роздавлений часник, зелень. Ретельно перемішати.

варіння пасти обсмажений бекон з специами

Поставити в подсоленую воду варитися пасту. Варити п'ять хвилин з 10. Поки паста вариться продовжувати обсмажувати бекон, але вже зі спеціями.

Збивання яєць з вершками паста на ситі

Збити яйця з вершками, посолити. Варену протягом п'яти хвилин, до стану напівготовності, відкинути пасту на сито.

перед змішуванням пасти карбонара частину тертого сиру в карбанару

До пасти додати обсмажений бекон, влити збиті яйця з вершками. Додати до пасти з беконом частину тертого сиру.

перемішати пасту карбанару паста на деко для запікання

Ретельно перемішати всі інгредієнти пасти, викласти на деко для запікання. Посипати зверху тертим сиром. І поставити в духовку, розігріту до 200 градусів Цельсія на 5-7 хвилин.

Паста карбонара готова. Відразу після духовки її можна подавати до столу. Смачного!

Загрузка...