Вівсяні котлети з печерицями і картоплею

Поспішаю поділитися з вами новим цікавим пісною стравою. Це дуже смачні котлети з вівсяних пластівців з грибами і овочами. На диво, котлети по смаку нагадують м'ясні, тому я раджу готувати їх не лише в піст. Завдяки печерицям і пластівців страва виходить досить ситним, тому додаткового гарніру котлети не вимагають! Думаю, добре подавати з соусом. Ідеально підійде томатний кетчуп або суміш з пісного майонезу з часником і зеленню.

вівсяні котлети з грибами

Якщо ви м'ясоїд, сміливо додайте у фарш яйце, курячий або м'ясний фарш. Вийде дуже смачно і соковито.

Інгредієнти: вівсяні пластівці 100 г свіжі печериці 250 г цибуля ріпчаста 1 шт. картофель1 бульба часник 3 зубчики чорний мелений перець 0,5 ч. л. сіль за смаком соняшникова рафінована олія 100 мл петрушка кілька гілочок Кількість порцій: 8Время приготування: 30 хвилин інгредієнти для котлет Калорійність рецепту "Вівсяні котлети з печерицями і картоплею" на 100 г

  • Калорійність 208.7 ккал
  • Білки 3.78 грам
  • Жири 15.72 грам
  • Вуглеводи 13.76 грам

Рада! Якщо ви використовуєте вівсянку грубого помелу, то її необхідно відварити до готовності, дотримуючись інструкції на упаковці.

Рецепт приготування
  • Крок 1: Запарюємо пластівці окропом

    Вівсянку пересыплем в глибоку посуд. Заллємо її крутим окропом так, щоб вода повністю покрила пластівці. Накриємо їх кришкою і залишимо набухати протягом 15 хвилин.

    запарюємо вівсянку

  • Крок 2: Подрібнюємо овочі та гриби

    Картоплю помиємо, очистимо. Поріжемо його на невеликі шматочки довільної форми. Цибулину очистимо, крупно поріжемо. Зубчики часнику очистимо і помиємо. З'єднаємо перераховані інгредієнти в чаші блендера.

    змішуємо картоплю, цибулю і часник

    Подрібнити їх в однорідне пюре. Також овочі можна подрібнити на дрібній тертці або пропустити через м'ясорубку.

    подрібнюємо овочі

    Печериці помиємо. Поріжемо гриби максимально дрібно, щоб вони повністю просмажаться під час приготування котлет.

  • Крок 3: Готуємо фарш для котлет

    В глибокій посуді змішуємо подрібнені овочі і порізані свіжі гриби.

    змішуємо гриби з овочами

    Запарені вівсяні пластівці відкинемо на сито, щоб позбутися від зайвої рідини. Додамо їх до решти інгредієнтів.

    додаємо вівсянку

    Зелень петрушки помиємо і дрібно нашинкуем. Додамо зелень у фарш. Посолити і поперчити суміш.

    додаємо зелень і спеції

    Ретельно все перемішати, домагаючись однорідної консистенції.

    перемішуємо фарш

  • Крок 4: Смажимо котлети на пісному маслі

    Наллємо на сковороду олію і дамо йому час нагрітися. Столовою ложкою викладемо на сковороду фарш, формуючи невеликі круглі котлети.

    смажимо котлети

    Обсмажимо до золотистого кольору з двох сторін. Щоб вироби краще тримали форму, не наливайте на сковороду дуже багато олії. Якщо котлети розвалюються, додайте у фарш трохи борошна або панірувальних сухарів.

  • Крок 5: Подача

    Готові котлети будемо подавати гарячими, прикрасивши зеленню.

    котлети з грибами

    Смачного!

    котлети з вівсянки з грибами

Загрузка...