Борщ з квашеною капустою

борщ з квашеною капустою

Коли я раніше готував супи, зокрема борщі, я навіть не замислювався про те, що їх так багато різновидів. Зараз, під час систематизації відомих мені рецептів, прийшло це розуміння. А ще скільки рецептів я не знаю, частину з них Ви, читачі, додаєте в коментарі, а скільки вислизає з нашого поля зору... Борщ з квашеною капустою, один з найближчих родичів традиційного борщу, з якого я колись почав. Але, квашена капуста, надає якусь терпкість(нехай буде таке слово), цього супу. Тобто отже смачний суп, стає ще смачніше і корисніше.

Інгредієнти для борщу з квашеною капустою:

1,5-2 літра м'ясного бульйону

150-200 грамів домашньої квашеної капусти

одна буряк на 250-300 гр.

невелика морква

невелика цибулина

картопля 200-300 гр.

один-два стебла селери (можна без нього)

лавровий лист 1 шт.

сіль

перець

рослинна олія для смаження

Приготування борщу з квашеною капустою:

Почну з того, щоб застерегти Вас від того, щоб брати великі овочі. У борщ входить багато інгредієнтів, за це кожен з них беремо в невеликих кількостях.

м'ясний бульйон для борщу морква і цибуля для борщу

Першим ділом вариться бульйон. Десь за пів години, може, хвилин за 40 до готовності, починаємо чаклувати з овочами. Моркву натерти на крупній тертці, цибулю дрібно нарубати. Ставимо їх обсмажуватися.

квашена капуста для борщу селера для борщу з квашеною капустою

Поки цибулю з морквою пассеруются, квашену капусту промити і віджати. Нарізати селеру.

обжарювання для борщу з квашеною капустою обжарювання квашеної капусти і селери для борщу

До обсмаженою цибулі з морквою, додати квашену капусту з селерою. Трохи посмажити овочі разом на середньому вогні. Овочі перемішати під час смаження.

терта буряк для борщу картопля для борщу

Поки овочі обсмажуються разом, почистити і натерти королеву борщу – буряк. Картоплю нарізати кубиками.

загасити буряк з овочами для борщу борщ з квашеною капустою в каструлі

Буряк додати до овочами і тепер вже тушкувати під кришкою на повільному вогні (краще навіть не додавати води). А картоплю відправити у киплячий бульйон варитися. Коли картопля звариться. Буряк протушкується і буде готова, додаються овочі в каструлю з бульйоном. Борщ заправляється спеціями, солиться. Доводиться до кипіння, після чого відразу знімається з вогню, інакше втратить колір.

До борщу з квашеною капустою подаємо сметану, часник і буде дуже смачно ось з часниковими пампушками. Смачного!

Загрузка...